58 barn valgte isen fremfor strand og bading før skolestart

Postet av Kråkene Moss den 19. Aug 2020

Sigrid Edin Holmsen

58 barn valgte isen fremfor strand og bading før skolestart

Like før skolestart arrangerte Kråkene Moss sin sommerleir «Summer Hockey Camp 2020». Arrangøren har sendt følgende oppsummering til Moss Avis:

Mens solen strålte og gradestokken steg godt over 20 grader tok nok de fleste barn lange dager på stranden i sin siste ferieuke før skolestart. Imidlertid valgte 58 spreke barn og ungdom fra hele Norge å tilbringe fem dager i Moss Ishall fra 9. til 13. august.

Bilde fra en av skøyteøvelsene på sommerleiren.

Bilde fra en av skøyteøvelsene på sommerleiren. Foto: Nann Karin Solvang

Deltakerne var barn født 2005 til 2012. Campen var en intensiv treningsleir, der alle deltakere var igjennom 3 isøkter om dagen, så vel som en til to såkalte off- ice økter. På off- ice- økter trener man styrke, kondisjon, spenst og hurtighet gjennom lek, stafett og ulike øvelser.  De to første isøktene hver dag ble benyttet til å trene ferdigheter innen skøyteteknikk, hurtighet, skudd og kontroll med puck. Siste isøkt var det kampspill.

Campens hovedtrener var Henrik Rehnberg, med sin imponerende CV deriblant NHL spill for New Jersey Devils, hadde satt sammen et detaljert og lærerikt program med utfordrende og utviklende øvelser som sikret en flott progresjon for alle campens deltakere. Henrik var med på alle isøkter og med sin engasjerende lederstil sammen med hjelpetrenere fra Kråkene Moss, sikret han høy innsats, flott progresjon og slitne barn og ungdom ved endt camp.

Tett oppfølging for keepere

Hovedtrener for campens åtte keepere var Kyle Depew som driver Keeperskolen- Behind The Mask. Kyle sikret høyt utbytte for barna gjennom sin lange erfaring som trener og keeper fra USA. Deltakerne fikk tett oppfølging på alle isøkter og man kunne tydelig se utviklingen fra dag til dag.

Keeper Aleksander Tørmo Bryni (fra Kambo) med keepertrener Kyle Depew.

Keeper Aleksander Tørmo Bryni (fra Kambo) med keepertrener Kyle Depew. Foto: Privat/Kråkene Moss

Suksess

Arrangementet ble en stor suksess. Unge lovende ishockeyspillere fra begge kjønn kom reisende fra hele landet, herunder Narvik, Trondheim, Kristiansand, Sarpsborg og Fredrikstad for å nevne noen.  Alle ankom forventningsfulle og klare til kamp, og alle dro hjem slitne, men blide og bedre ishockeyspillere med visshet om at de nå har fått en fantastisk kick- start på ny sesong.

William Moestue fra Son, Casper Schau Karlstad fra Hølen og Theodor Hesjedal-Karlstad fra Hølen gjør seg klare til isøkt

William Moestue fra Son, Casper Schau Karlstad fra Hølen og Theodor Hesjedal-Karlstad fra Hølen gjør seg klare til isøkt Foto: Privat/ Kråkene Moss

 

 

Mikrocamp for de yngste

Da Kråkene Moss Summer Hockey Camp kun var for deltakere som var født i 2012 eller tidligere, ble det også arrangert en mikrocamp for klubbens egne spillere som ikke fant sin plass i hovedcampen. Dette var primært barn som skal spille i klassen U8. Disse barna hadde to økter om dagen, der den ene var en off- ice økt og den andre en isøkt.

Mikrocamp: Mathias Moestue (Son) og Sverre Glesnes(Kambo) venter på at ismaskinen skal bli ferdig slik at de kan gå på isen

Mikrocamp: Mathias Moestue (Son) og Sverre Glesnes (Kambo) venter på at ismaskinen skal bli ferdig slik at de kan gå på isen. Foto: Privat/ Kråkene Moss

Mikrocampens hovedtrener var vår egen Sander Tohhem som spiller på Kråkene Moss U16. Sander hadde satt sammen utfordrende og artige øvelser for barna og det hele var en morsom og utviklende opplevelse. Sander gjorde en flott jobb med å lede barna gjennom øvelsene fra dag til dag, og han har vunnet deres hjerter gjennom sin fine personlighet og sportslige egenskaper. Sander har fått seg ni nye fans under denne uken, avslutter Christian Moestue på vegne av Kråkene Moss.

Off Ice-trening på grønt gress:  Maritn August Nyheim fra Son (til venstre). Oliver Lundhaug-Arnesen fra Moss (til høyre).

Off- ice trening på grønt gress: Martin August Nyheim fra Son (til venstre). Oliver Lundhaug-Arnesen fra Moss (til høyre). Foto: Nann Karin Solvang

 


0 Kommentar

Sommercamp 2020 vel gjennomført

Postet av Kråkene Moss den 16. Aug 2020

Da er årets Summer Camp vel gjennomført! 

Det har vært en fantastisk uke! Takk til alle som har vært her! Det har vært veldig gøy for oss å ha med deltagere fra hele 12 forskjellige klubber, helt fra Kristiansand i sør til Kiruna i nord! Hele 8 spillere fra Astor i Trondheim har kommet kjørende helt til Moss! Det har blitt flere nye vennskap på tvers av klubbene, i tillegg til masse istid og aktiviteter ute på fotballbanen.  

Det er mange som har vært med å gjøre denne campen mulig å arrangere. Sportslig leder Jørn-Gunnar og leder i klubben Thomas har jobbet mye i forkant. Det var ingen selvfølge at isen kunne bli lagt så tidlig. Vi har hatt en fantastisk hovedtrener i Henrik Rehnberg, som har hatt det sportslige opplegget. Behind The Mask v/Kyle Depew har sørget for at keeperne har blitt utrolig godt i varetatt!  Alle trenerne på isen hadde vi ikke klart oss uten: Ekstra ros til U18-spillerne våre som gjorde en kjempejobb! De hadde også ansvaret for off-ice.  

Takk til alle iskjørere med Christian i spissen, skøyteslipere, Kathrine, Rune, lisseknytere osv. Alle har bidratt til at vi har fått gjennomført en god camp!  

En stor takk til kjøkkenet med kjøkkensjef Kari-Anne i spissen. Mye planlegging i forkant for å sørge for varm mat til hele 59 spillere pluss trenere hver dag! I dag var det taco til lunsj og is til dessert! Det var populært. Det var mange foreldre som har stilt opp og hjulpet til under lunsjavviklingen - tusen takk! Takk også til Kiwi Melløs for sponsing av frukt! 

Kim har også gjort en super jobb med å fikse alt vi andre glemmer, og ikke minst holde orden i garderobene.  

Vi ønsker samtlige lykke til med den kommende sesongen! 

Velkommen tilbake neste ved neste anledning! 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline